Домашен микронидлинг? Не, благодаря


Пиша за тази процедура от опит, като съм правила медицински микронидлинг при специалист два пъти, а след това съм използвала домашен дермаролер. Статията и моят съвет са насочени с препоръка да не правите това сами вкъщи. Тези процедури трябва да се правят единствено при дерматолог, който знае много точно как да изпълни правилно и безопасно процедурата, както и какви точно професионални серуми трябва да се нанесат на кожата, за да има желан от вас резултат.


Какво представлява тази процедура? Медицинският микронидлинг е едно от най-мощните средства за борба с белезите от акне, стрии, фини линии и бръчки и широки пори. Използва се уред, чрез който прецизни микроиглички проникват с честота до 150 убождания в секунда в кожата чрез минимално нараняване на епидермиса. На накрайника се поставят индивидуални, стерилни, фини игли, с различен брой, от най -висококачествена медицинска стомана. Процедурата не е много болезнена, но след нея кожата е силно зачервена и чувствителна и изглежда все едно сте изгорели на слънце. При мен това отшумяваше още на същата вечер. Изключително важно е какъв коктейл от активни вещества ще се нанесат на кожата след тази процедура, защото убожданията отворят стотици канали в дълбочина и е изключително опасно, ако сложите неподходящ продукт.


Пазарът е наситен с реклами как сами можем да се подмладим като търкаляме евтино ролерче по лицето си. Правила съм тази грешка и слава богу не навредих на лицето си с някоя инфекция, но и резултатът няма нищо общо с този при специалист.


Какво правим при домашна процедура микронидлинг? Купуваме си спирт, киснем уредчето в чашка и смятаме, че това е достатъчно. Не, не е достатъчно. За абсолютна дезинфекция се използват специални разтвори за стерилизация. А по всички микроиглички остават биологични остатъци, които ние не виждаме и които отново ще нанасем в кожата си при повторно използване. Да, самото убождане стимулира колагена, но ние отваряме огромно количество микроканали в кожата си, която става беззащитна за микроби и инфекции. Можете ли да поемете този риск? Аз вече не. А знаем ли точно какви мезококтейли втриваме в дълбочина? Колко качествени са те? Полезни ли са всъщност за нашата кожа? Дори съм гледала клипчета как след дермаролер нанасят масла в кожата си, не можах да догледам какво може да си причини тази жена с абсолютна глупост, която на всичкото отгоре показва на целия свят. И всичко е поднесено с едно такова chill настроение, внушаващо колко лесно и яко е всичко.


Напомням Ви, че всяка реакция, инфекция и алергия, която може да предизвика тази домашна процедура ще бъде много надълбоко в кожата ви, което ще бъде и много трудно за лечение.


Моят съвет, след много процедури и различен тип грижи, които съм полагала е, че колкото по-нежно пипаме и се отнасяме с лицето си, то ще бъде по - благодарно. А ако имате нужда от процедура, следвайте този съвет:


Автор: Beauty by A.