Д-р Ася Данчева - пазителката на красотата

Познавам д-р Ася Данчева от няколко години, тъй като съм неин пациент. Дори сега, пишейки статията, разглеждам отново страницата ѝ във фейсбук и виждам как преди 9 месеца съм написала отзив, че е моята „Пазителка на красотата“.

Дори не коментирам само разкрасяващите естетични процедури, в които е много добра, а това, че буквално ми спаси лицето от много неприятно възпаление, за което съм писала и може да намерите в тази статия. Доверявайки лицето си на лекар е изключително важно, той да бъде добър дерматолог, психолог и човек. Не го казвам случайно, попадала съм на лекари, които буквално те приемат като специалист в поликлиника – леко грубо, набързо, без много контакт и разговори, вземат ти парите и колкото по-малко знаят за теб, толкова по-добре. Конвейерът да върви.

Д-р Данчева е много слънчев човек, помни всяка процедура, която ми е направила, дори преди да отвори пациентското досие. Когато отидох с възпалението на лицето ми, никога няма да забравя, как отвори вратата и възкликна „Какво е станало с хубавото ти, бяло лице? Бързо да те оправим“. Извика колега - медицински козметик, обсъдиха как да ми помогнат и след седмица си върнах моето Аз. Изключително съм ѝ благодарна. А може да се убедите и колко красива и поддържана дама е.


Реших да ви представям процедурите, които предлага, и макар и да е много заета, тя се съгласи да отваря вратата на клиниката си веднъж месечно, за да ни разказва за нови технологии, процедури и продукти. За първа статия, избрах кислородната терапия DERMA OXY , която бих искала да я пробвам. Сигурна съм, че след като разберете повече за нея, и вие ще се размечтаете 😊


Здравейте д-р Данчева и благодаря за отделеното време. Моля, разкажете ни повече за кислородната терапия?


Д-р Данчева: Всяка една клетка в организма се нуждае от кислород. Той е естественото „гориво“, което е необходимо, за да може клетките да живеят, да се делят и да извършват различни процеси. Съдържанието на кислород в клетките на кожата силно намалява с възрастта. Като следствие се забавят обменните процеси на клетъчно ниво, намалява се жизнената активност на клетките, те слабеят и стареят. Така, че насищането на кислород в клетките на кожата е от съществено значение.


За коя възрастова група е подходяща тази терапия?


Д-р Данчева: Кислородната терапия е подходяща за всяка възрастова група, както и за бременни, защото серумите, с които се третира кожата са създадени изцяло от природни съставки. Подходяща е за дехидратирана кожа, тънка кожа или кожа с пори. Изключително подходяща е за фотостарееща кожа, излагана продължително време на UV лъчи от естествени и изкуствени източници - слънчева светлина или солариум.


Как точно се случва насищането на чист кислород в дермата?


Д-р Данчева: Процедурата "Кислородна терапия" се извършва със специален апарат, който впръсква 98% чист кислород под високо налягане и вакуум. Кислородът се използва и за да въведе различни серуми, съдържащи ценни субстанции дълбоко в дермата, да насити кожата с хиалуронова киселина и мултивитаминен комплекс. Резултатът е мигновена хидратация, свежест, блясък, лифтинг и антиейдж ефект.
След колко време се наблюдава видим ефект? Жените обичаме бързите процедури, в които излизаме от клиниката, разкрасени с магическа пръчка?


Д-р Данчева: Ефектът от процедурата се вижда веднага. Кожата е по-сияйна, хидратирана, тенът е изравнен. За по-дълготраен ефект е необходимо да се направи курс от 6 процедури, веднъж седмично, защото всяка процедура се прави със серум, съдържащ различни съставки.


Има ли нещо, което трябва да избягваме преди и след процедурата?


Д-р Данчева: Не, процедурата не влияе на ежедневието ви.


Прочетох, че в процедурата се използва подмладяващ серум, какви са активните му съставки?


  • Пептиди, чиято роля е да редуцират тъмните кръгове под очите, да стимулират обновяването на клетките, а пепдидът SYN-KE действа като мускулен релаксант.

  • Витамини и Аминокиселини - Вит А стимулира процеса на обновяване на кожата.

  • Вит С , който е мощен антиоксидант.

  • Вит К увеличава притока на кръв в капилярите

  • Вит Е има силен възстановителен ефект

  • Вит F има противовъзполителен ефект

  • Омега 3 и 6, както и авокадо, сквален и бадеми.


До колко се повлияват тъмните кръгове от процедурата?


Д-р Данчева: Като се има предвид, че зоната на клепачите е много деликатна и рано старее, кислородната терапия е изключително подходяща и безвредна процедура, както за тъмните кръгове, така и за фините бръчки.


Колко процедури трябва да се направят, каква е цената и има ли ограничение в сезоните, кога е подходящо да се направи терапията?


Д -р Данчева: Както споменах преди малко, за по-дълготраен ефект е необходимо да се направи курс от 6 процедури, веднъж седмично, защото всяка процедура се прави със серум, съдържащ различни съставки, а ефектът е кумулативен. Няма ограничение в сезоните, процедурата е подходяща както през есенно-зимния сезон, за да подготви кожата за лошите климатични условия, така и през лятото, за да противодейства на дехидратацията на кожата предизвикана от високите температури.


Цена на единична процедура 120 лв.

Цена на пакет от 6 процедури – 540 лв.


Благодаря на д-р Ася Данчева за отделеното време и ще очаквам с нетърпение следващата разкрасяваща тайна, която ще ни разкрие.


Снимков материал: архив на д-р Ася Данчева

Автор: Beauty by A. / Follow me on Facebook: Beauty by Alexandrina

Прочетете още от мен: БЛОГ