За диоптричните слънчеви очилаПреди много години, реших да си направя слънчеви очила с диоптър и бяха изработени толкова некачествено, че до този момент трудно се осмелявах да направя подобна инвестиция. В онзи жалък опит преди години, бяха изрязали едното стъкло повече от другото и в едната част зееше дупка от 2 мм. между рамката и стъклото. Пълен ужас. И ме гледаха странно, дали ще ги взема? Аз хубаво не виждам, ама такава палачорщина няма как да я пропусна. :)


Заради добрите промоции, които правят вече оптиките, реших да направя втори опит и той излезе много сполучлив. Използвах моя рамка, която така или иначе беше много запазена, на хубав бранд и е изпробвана цяло лято, тоест харесвам се с модела и ще избегна поне тази изненада.За мен това не е глезотия и хората, които носят очила ще го потвърдят. Много е неприятно, когато лятото изляза от затворено помещение, където съм носила диоптричните си стандартни рамки, и трябва да сложа обикновени слънчеви очила - направо ти се завърта света от промяната в диоптрите. И пак нищо не виждаш- в единият вариант от слънцето, а в другия, защото си свалила очилата си. Дори често шофирам с диоптрични рамки и върху тях нормални слънчеви очила. Веднъж слязох на една бензиностанция, без да се усетя, че съм с два чифта очила и дълго се чудих, какво толкова ме гледат всички.


Другата причина да избера моята рамка е и финансова - за късмет, моделът е с много права форма в предната част, което улеснява изпълнението на поръчката, съответно и излиза по - бюджетно. Технологиите, обаче вече са развити достатъчно, така че дори и да изберете по-нестандартна рамка, тя може да бъде направена чрез поръчкови стъкла със специална базова кривина. Освен спортни и извити рамки, вече е възможно да се изработят и огледални, преливащи или специално оцветени диоптрични слънчеви стъкла. Цената им надвишава обикновените.


Изпълнението на поръчката е заплатена от мен в началото на годината.

Статията е информационна.

Автор: Beauty by A.