Има ли ефект MICRO CELL NAIL REPAIR GREEN?

Актуализирано: Юни 28Вече съм писала тема за гризането на ноктите. Напомням Ви, че този отвратителен навик се появява при скука, напрежение, досада, стрес и много други състояния. Имам много работа - гриза нокти, имам проблем - гриза нокти, нямам проблем - гриза нокти, седя и мисля- гриза нокти, седя и за нищо не мисля - пак :D В мрежата е публикувано изследване на канадски изследователи от университета на Монреал, които доказват, че този навик НЕ се проявява, единствено по време на отпускане или разтоварващо и любимо занимание. Според тях, това действие не е породено "просто от нерви" , а най-често са засегнати хора, които страдат от перфекционизъм, хора, които трудно могат да се отпуснат и спокойно да изпълнят конкретна задача, с нормално за другите хора темпо. Хората, които си гризат ноктите винаги работят на по-бързи обороти, иначе изпитват неудовлетвореност и недоволство, а скуката просто ги убива.


Перфекционизъм, може би, но явно, не и в посока маникюра ми. Старая се да поддържам къс маникюр, но понякога се отплесвам и отново бях достигнала до плачевно състояние на ноктите, затова реших да тествам заздравителя на MICRO CELL NAIL REPAIR GREEN. Той е специално разработен за изключително сухи и особено чувствителни проблемни нокти, укрепва и заздравява меките, чупливи нокти, предпазва от нацепване върховете на нокътната плочка. Първото ми впечатление е силно положително. Напомни ми ефект на „стъкло“. Ноктите станаха блестящи и подхранени. Според производетилите ефектът на MICRO CELL NAIL REPAIR GREEN се основава на възстановяването на протеинови молекули в роговия слой на нокътя.

Закупих го в комплект с лакочистител GREEN and CLEAN NAIL REPAIR REMOVER, без аромат и ацетон, който оставя мазен слой по ноктите след почистването, тъй като съдържа омекотители, глицерин и етерични масла. Не съм убедена, че ще успеете да изтриете някой по-мощен цвят с него, защото е много нежен. Със сигурност този лакочистител подхранва ноктите.

По принцип схемата за лечение наподобява лекарствена 😊 нанася се заздравител, на следващия ден още един слой, а на третия премахваме с лакочистител и започваме отново схемата 1+1-триене- 1+1-триене...

След около ден 10 започнах да трия заздравителя, когато има нужда. Единствения минус засега е,че ако спра да използвам продукта, ноктите отново си възвръщат състоянието. Затова и от бранда съветват след лечението да продължите да използвате заздравителя под формата на база за нокти, преди лака.Резултат ще видите още през първата седмица от употребата на продукта. Аз лично скъсявам максимално ноктите си, тъй като не харесвам дълъг маникюр. Да, цената му е доста по-висока от стандартен бранд заздравител, но ефектът е по-голям и го препоръчвам.


Продуктът е закупен от мен. Ревюто не е платено.

Автор: Beauty by A.