Какво си „откраднах“ от тайните на световни гримьори

Актуализирано: Авг 12


Какво си „откраднах“ от тайните на световни гримьори за безупречна, бляскава и „напоена“ кожа? - Сквалан. Скваланът, който ви показвам е екстракт от маслинено олио, има „сухо“ докосване и е идентичен със себума на кожата. Той няма нищо общо с познатите ни растителни масла, заради специалната си молекула. Също така, няма мирис, няма цвят и не оставя мазни следи. Изключително подходящ е за основа за грим, както и за база за останалата ни козметика.

Около 12 % от повърхността на кожата ни се състои от сквален, а разликата от една буква се получава чрез обработката на сквалена в сквалан чрез хидрогениране. Той може да бъде извлечен от различни източници - от животински или растителен произход, но в случая съм се спряла на сквалан от маслина.
Скваланът оставя копринен воал, без мазно усещане, некомедогенен е, не запушва порите, а лицето има блясък, кожата е хидратирана и овлажнена. Подходящ е за много чувствителна кожа, както и за такава с кожни проблеми. Редовната му употреба, освен, че ще поддържа влагата на кожата, помага да се намалят пигментните петна и зачервявания. Най-хубавото на този маслен извлек е, че с нищо не „дразни“ всички останали Ваши, любими продукти, тъй като не образува повърхностна бариера, а напротив, помага останалите продукти след него, да се усвоят по-добре. Няколко капки от сквалана са прекрасни и за косата, като можем да го използваме като продукт за краищата.В интернет има интересни мнения на професионалисти - гримьори, например Katey Denno казва „Това е феноменална основа преди да поставите фон дьо тен - лек е и попива веднага. Нужни са ви само няколко капки върху леко влажна кожа, за да я почувстване кадифена. Много други масла за лице имат злополучния страничен ефект от плъзгане и мазни следи, но скваланът не го прави. Мои колеги-фризьори, които по принцип не одобряват работа с масла за коса, казват, че скваланът е този, който трябва да се използва, защото етеричните масла изсушават, а други смеси от масло за коса просто седят на върха на косъма. Това красиво сияние на кожата, което позволява на грима да се плъзга по нея безупречно е благодарение на сквалана."


Автор: Beauty by A.

Продуктът е закупен от мен.