Камелия Ками: Красотата винаги е свързана със здравето

Актуализирано: Янр 27

Камелия, или както всички я наричат Ками, е собственик на салон за красота "Егоист", невероятен коафьор, професионален атлет, състезателка в категория "Боди фитнес", специалист по хранене и майка на две прекрасни деца. Ками е мацката, която успява да ми угоди вече почти 20 години на всички желания, когато говорим за коса. От черно до бяло русо, разбира се искам да стане за един ден, а после пък обратното, след това червено, през март - обем, а за лятото да е права. При всяко мое лудо запитване тя ми казва, "Алекс, пак ще се върнеш към русото, но няма да те разубеждавам. Идвай :D"


Ками е много забавна, винаги вижда смешната страна на нещата и успява да зареди хората с положителна енергия. Знам, че помага на непознати хора в затруднено положение, а сърцето ѝ трепва при несправедливост. Ако седнете на нейния стол и се оставите в ръцете ѝ, ще се почувствате като участник в комедийно шоу, тя няма да ви остави да скучаете. За тялото ѝ нямам какво да кажа, всички ѝ завиждаме за невероятната фигура, резултат от много тренировки и режими.


В това интервю я помолих да разкаже повече за кератиновата терапия. Със сигурност ще ви бъде интересно. Приятно четене!
Привет Ками, разкажи ми повече за процедурата „Кератинова терапия“, за която направих ревю в блога Beauty by A. На снимките се вижда огромната разлика в косата ми. За кого е подходяща, какво се случва с косъма, каква трайност има процедурата?


Ками: Това е най - добрата процедура за постигане на прекрасна коса мигновено. Използва се за укрепване, възстановяване, придава по - сияен блясък на косата. Най-хубавото е, че ефектът продължава с месеци. Терапията има за цел да възстанови нивата на протеина кератин в накъсаната и непокорна коса. След като се постави кератин, той запълва увредените участъци и ги изглажда.
Процедурата е подходяща за боядисани, изрусени, обезцветени и накъсани коси, както и за дами, които често използват преси и маши. Препоръчвам за тази терапия да се доверите на професионалист.


А как преминава терапията?


Ками: Косата на клиентката се измива, след което се нанася кератиновата смес, престоява кратко време и се подлага на горещо гладене с помощта на преса. Косата не бива да се мие през следващите 72 часа след терапията. Продължителността на ефекта от терапията е няколко месеца, като косата постепенно връща нормалната си структура, но изглежда по-здрава и жизнена.


Какви последващи грижи са нужни от клиентката в домашни условия?


Ками: Поддръжката на кератиновата терапия е много лесна в домашни условия. Не се изисква нищо повече от употреба на шампоани, които не съдържат сулфати. Аз лично винаги предоставям на клиентката подходящ шампоан след направата на процедурата. Разбира се, в търговската мрежа също могат да открият безсулфатни шампоани.Лично аз вече съм убедена в прекрасния резултат от процедурата. Признавам, че след измиване на косата не полагам много допълнителни грижи, освен да я изсуша с пръсти и сешоар. Какво обаче би повредило ефекта?


Ками: Сулфатите в шампоаните, които не са подходящи за ползване след направа на кератинова терапия могат да измият или изтънят слоя кератин, който сме залепили за косъма. Също и процедури като обезцветяване.


На пазара има продукти с кератин за домашни условия, какво е мнението ти за тях?


Ками: Продуктите с кератин за домашно ползване са прекрасни. Кератинът е основен градивен елемент на косъма и такива продукти успешно подсилват здравината и еластичността му. Разбира се, трябва да се използват постоянно, защото ефектът трае до следващото измиване.


Какво ти е мнението за сухите шампоани, напоследък наблюдавам доста такива продукти. Това само визуален ефект за няколко часа ли е?


Ками: Аз лично също използвам сух шампоан, когато спешно трябва да закрепя положението. Разбира се, той не почиства косата, само създава такъв вид за няколко часа.


Според теб българската жена следва ли тенденции, има ли смелост да промени драстично визията си, когато говорим за коса?


Ками: Българките са едни от най-модерните и поддържани жени в Европа. Експериментират смело, ходят често на фризьор, дори само за сешоар. Рядко може да се види българка, която не е с актуална, според тенденциите, прическа.


Можеш ли да препоръчаш продукти за грижа за косата, които наистина действат. Може да споменеш и марките.


Ками: Всички професионални продукти, които не се продават свободно в търговската мрежа са защитени от ментета. В момента на пазара се наложиха много италиански марки, които са иновативни и на разумна цена. Избрала съм да работя с Alfaparf, Farmavita, KYANA, Morfose, Artistique.


Топ 3 на твоите любими продукти за коса

Ками: Моите топ 3:

  • Арганово олио Herboria max / KYANA

  • Двуфазен спрей балсам Life box / KYANA

  • Спрей за обем с бамбук KYANA


Освен прекрасен фризьор, ти си и консултант по хранене и тренировъчни програми. Какво би посъветвала твоя приятелка, която не спортува? Как би я мотивирала?
Ками: Мотивирам само и единствено с личен пример


Ако нямаме време за фитнес, а решим да правим базови упражнения вкъщи, ще има ли резултат?


Ками: Разбира се, да не забравяме, че и на стълбите в блока става чудесно кардио.


И в двете ти професии крайният резултат винаги е по-красив клиент, но може би в салона за красота всичко е в твоите ръце, а в другия случай клиентът е този, който трябва да даде повече от себе си – да спазва режима, да не спира да тренира. Какво е общото в работата на коафьор и на треньор?


Ками: Красотата винаги е свързана със здравето. Винаги една прическа би стояла по-добре на една красива фигура.Снимките са от личния архив на Камелия.

Автор: Beauty by A. Follow me on Facebook: Beauty by Alexandrina

Прочетете още от мен: БЛОГ


#bloggingtips #коса #терапия #кератин #кератиноватерапия #шампоан