Кератинова терапия за коса

Актуализирано: Янр 27


Здравейте дами,

днес искам да ви разкажа за една процедура, която правя поне веднъж годишно - кератинова терапия за коса. Обожавам косата си след тази терапия, защото винаги съм мечтала за много гладка и права коса. Нали знаете, кой каквото си няма...

Косата ми е чуплива, но не си представяйте развяти от вятъра руси, ретро къдрици, а около тях, пърхащи, шарени птиченца ми простират прането. :D Не, нищо толкова романтично, говоря за бухнало "нещо", което изобщо не мога да изправя добре в домашни условия. В момента я поддържам средно дълга, а в миналото съм я малтретирала жестоко - преминала съм през всички цветове от каталозите за бои, подстригвала съм я къса, удължавала съм я по всички възможни начини - със стикери, кератинови кичури и капси. От две години се мъча да я съживя и кератиновата терапия е моето решение.


Снимките, които съм приложила са направени в деня на процедурата и може да се види разликата преди/след. Косата буквално се изглажда, става бляскава и мека. След процедурата трябва 72 часа да не се мие, което означава голямо пазене, както и точен тайминг на направа на процедурата, така че в тези дни да нямате много важни ангажименти. Или поне да не готвите, защото няма да може да си измиете косата :D
72 часа след процедурата измих косата с шампоан, който ми предоставиха от салона за красота. Той влиза в цената на процедурата. Месец след това успявам да изсуша косата със сешоар и да я оформя само с пръсти. Дори не използвам четка. Косата продължава да е бляскава и права. С времето започва да връща формата си, но блясъкът остава.
Шампоанът, който използвам е Alfaparf Maintenance Shampoo и не съдържа парабени, соли и сулфати. Той почиства нежно косата и подпомага да се поддържа и удължи козметичния ефект получен в салона. Шампоанът съдържа и масло от Babassu, което прави косата мека, подредена и лъскава, както и подхранва скалпа. От салона за красота ме посъветваха да използвам балсам без притеснение и без значение от марката.


Първоначално написах ревюто на процедурата в този вид, но след това реших да предоставя конкретна информация, за да съм максимално полезна. Салонът, в който правя процедурата се намира в гр. Варна и се казва "Егоист". Споделям, защото съм тествала процедурата на други места, когато нямам възможност да пътувам до Варна и определено имаше разлика в качеството на услугата. Дори след една такава процедура косата се начупи на третия ден почти до ушите :D и наистина не разбрах за какво платих. Един прав сешоар щеше да свърши същата работа. Затова проучвайте, разпитвайте, търсете мнения от други клиенти.

Очаквайте утре интервю по темата с дамата, на която се доверявам за тази /и не само/ процедура.


Заключение: Препоръчвам процедурата на дами с увредена, накъсана и непокорна коса.


Процедурата е закупена от мен. Постът не е рекламен.

Снимки и автор: Beauty by A. Follow me on Facebook: Beauty by Alexandrina

Прочетете още от мен: БЛОГ


#bloggingtips #коса #терапия #кератин #кератиноватерапия #шампоан