Колко често да ползваме разкрасяващи маски?

Маските са прекрасно средство за разкрасяване, почивка, премахване на стреса, омекотяване, хидратиране и почистване на кожата ни. Лично аз виждам голяма разлика в лицето си с почти ежедневно използване на маски за лице, като наблягам най-много на подхранващите и антистареещите съставки. Разбира се, всяка кожа има различни нужди и трябва да я познаваме и следим. Ако се получи реакция, веднага трябва да реагираме и да сменим тактиката по разкрасяване. И напук на това, че целият свят говори за предпазни маски, сега ще си поговорим за разкрасяващите.ГЕЛ МАСКИ - ВСЕКИ ДЕН

Гел маските са подходящи за всеки тип кожа, но най-често се използват на чувствителна и раздразнена кожа, заради охлаждащия ефект. Те хидратират кожата в дълбочина, подхранват и успокояват. Все пак, трябва да бъдат много нежни, ако ги ползвате всеки ден. Ако кожата ви не ги приема добре, ограничете до ползване веднъж до два пъти седмично. В момента имам огромно количество Алое Вера и нанасям всеки ден от този природен "гел", добре се отразява на кожата ми, но никога няма да забравя как преди година си купих готов продукт с Алое Вера и получих ужасна алергия. Кожата пламна за секунди, затова и сега направих първо тест с малко количество на сгъвката на лакътя. Съветвам ви да правите тази проба с почти всички нови продукти.


ХИДРАТИРАЩИ МАСКИ - 1/2 ПЪТИ СЕДМИЧНО

Хидратиращи маски - препоръчително е да се използват един до два пъти седмично. Те са интензивен овлажнител, много богати и са прекрасен вариант за суха кожа, но не следва да се използват прекомерно. Един или два пъти седмично е достатъчно. Изключения могат да се направят при екстремно суха кожа.


ДОМАШНИ МАСКИ - ВСЕКИ ДЕН

Домашни маски може да си правим всеки ден. Те са нежни, а интернет е пълен с милиони рецепти и варианти. Изберете подходяща за вашата кожа и използвайте времето вкъщи за разкрасяване. Аз съм фен на маската с овесени ядки.


ЛИСТ МАСКИ - ВСЕКИ ДЕН

Всеки, който чете блога ми знае, че това са моите любими маски. Нищо друго не ми носи такова подхранване, освежаване и блясък. На пазара има много варианти, с които експериментирам, и все пак предпочитам класическите лист - маски, произведени от памук или бамбукови влакна. Не хареснам тези на основата на фолио. Този тип маски напояват кожата със серуми и са в състояние да ни разкрасят като след СПА процедура само за 15 минути. Ползвам ги почти ежедневно, а направо задължително преди важно събитие. Все пак, ако порите ви се запушват лесно, намалете използването на тези маски до два пъти седмично.


ЕКСФОЛИРАЩИ МАСКИ - 1/2 ПЪТИ СЕДМИЧНО

Ексфолиращите маски са нож с две остриета. Кожата се освобождава от замърсяванията, порите се отварят и епидермиса започва да „диша”, но ако кожата ви е чувствителна, задължително използвайте много нежни частици и сведете ексфорилането до 1-2 пъти седмично. Аз лично ежедневно използвах много нежен скраб, но след като замених продукта с по-груб, лицето ми се раздразни.


PEEL OFF МАСКИ - ВЕДНЪЖ СЕДМИЧНО

Специалисти препоръчват този тип маски да се използват веднъж седмично, тъй като са много груби за кожата ни, особено при много силно отлепяне на маската. Аз лично, никога не ползвам отлепящи маски, тъй като съм с чувствителна и суха кожа.


И сега, след като отново прочетох цялата статия се чудя, как да ги комбинирам всички тези предложения. Сигурно ще ми е нужно да създам аларми, с график на маските, за да не забравя коя да нанеса. :)

Разбира се, описанията са условни. Често жените избираме два типа маски и ги комбинираме за по -добър ефект, в зависимост от кожата ни. Моята грижа продължава с ексфолиране /само с нежен скраб/, домашна маска /когато ме хване "музата"/ и лист- маски /почти всеки ден/.


Автор: Beauty by A.

Статията няма претенции за изчерпателност. Моля, винаги се допитвайте до дерматолог.