Надя от Face bar споделя за процедурата: Ламиниране, боядисване и ботокс терапия на миглиНадя от Face bar вече ни запозна с процедурата BB glow, а днес ще разкаже за естествените, извити миглички. Е, с малко помощ от специалист :)


Ламинирането се прави на естествени мигли и е много предпочитана процедура сред дамите, които предпочитат естествената визия и все пак искат да имат привличащи вниманието очи. В миналото се е правило с къдрин, който съдържа вече забранения формалдехид. Сега процедурата се извършва с помощта на кератин, на растителна основа, без риск от алергични реакции.


Как се прави?

Процедурата протича на няколко етапа, като общата продължителност е около час. Първо се почистват миглите от остатъци от грим, прах или други замърсявания. Към клепача се прикрепят силиконови подложки, към които, след това със специално лепило се залепват косъмчетата. Много е важно миглите да са добре сепарирани при залепването ( разделени, подредени правилно, без накъдряне и прехлупване една върху друга ).Следващата стъпка е нанасянето на кератин и затопляне с фолио за няколко минути. Следва апликиране на фиксатор за още няколко минути и боядисване. След почистване със специално създаден почистващ разтвор, миглите се изсушават и разресват, преди нанасянето на ботокс серума. Последният е предназначен да укрепи и подхрани миглите. Не се препоръчва мокрене на очите 24 часа или поне 8 часа. След това можете да се радвате на миглите си :), да слагате спирала, ако искате. Важно е да се отбележи, че използването на парна баня, сауна и обилното изпотяване могат да отслабят ефекта.


Колко време издържа?

При всеки е индивидуално и зависи от от много фактори, най-вече от това, колко бързо израстват миглите и се сменят с нови. Обикновено, трае около 6 седмици. Процедурата може да се повтаря не по-често от 1.5 месеца. С моите момичета изчакваме 2 месеца.
Колко струва?

Цената варира, в зависимост от използваните материали, населено място, опит и др. В студио Face bar е в размер на 70 лв.
Информация и снимки: Face bar