Нощна маска с коноп - продуктово ревюПисала съм в блога за ползите от конопа в козметиката, която набира голяма популярност, заради успокояващото, противъзпалително и регенериращо действие. Маската с коноп на THE BODY SHOP ми беше препоръчана от приятелки, а аз се дърпах доста време преди да я опитам, заради отровно - зеления цвят.

Първите няколко пъти поръчвах от малките дози, които са на цена 3,90 лв и са достатъчни за две вечери, за да тествам продукта преди да закупя голяма опаковка. Няма да забравя първото впечатление от аромата, бях отвратена, но признавам, че в момента той толкова ми харесва, че я използвам дори по-често от 2-3 пъти седмично.

Маската много силно подхранва кожата ни по време на сън и на сутринта усещам много голяма разлика в лицето си - меко, подхранено, продуктът все още се усеща и не е изчезнал напълно. Подходяща е за много суха кожа, а активните съставки са масло от семена на коноп и органично алое вера.


В указанието за употреба пише, че маската се нанася върху почистена кожа с пръсти или четка, оставя се 10 минути и излишното количество се отнема със суха кърпа, но без да се отмива с вода. Може да я премахнете с кухненска хартия, например, но не препоръчвам памучен тампон, защото оставя власинки и е неприятно. Това е правилният начин за използване, но аз, разбира се, винаги искам да "пресоля манджата" и почти не отнемам от маската, а заспивам с нея. Единственият риск от това е, че възглавницата Ви ще бъде украсена със зелени петна на сутринта. :D


Силно Ви препоръчвам да си вземете малки опаковки, за да прецените дали ще я ползвате, защото повтарям, че ароматът е със специфичната нотка на коноп и е възможно не всеки да го хареса. Убедена съм, обаче, че ще се влюбите в резултата на сутринта , ще усетите кожата си мека, силно подхранена и с усещането, че току-що сте нанесли подхранващ крем.
За 10 минути се скрийте в банята, защото аз вече имам вечерен прякор вкъщи - Фиона :) Тук искам да допълня материала и с впечатления от няколко други маски от бранда, които съм тествала:

  • маската "Кафе" е приятна, леко затопля кожата, препоръчва се да се използва сутрин, има кафеникав цвят

  • маската с бадемово мляко и овес е успокояваща, много приятна, напомня на домашна маска с овесени ядки, дори се усещат парченцата в текстурата, много подходяща за чувствителна кожа.

  • маската "British rose" е гелообразна, с розов цвят, консистенцията напомня конфитюр от рози, приятно ухае и е освежаваща.

В зависимост от кожата ви, със сигурност ще намерите любимата си, аз лично бих повторила маската с коноп и маската с мляко и овес. Може да обрънете внимание и на нощната маска за лице Drops Of Youth, която ми беше препоръчана като магия за през нощта. Засега цената ми е над психологическата граница за маска, а този вид няма еднократна опаковка, но със сигурност във времето ще я опитам.


За дамите над 35 години, силно Ви съветвам да не пропускате лист-маските, поне два пъти седмично, дори и да използвате други вариации на маски. Получава се много добра комбинация в грижата за кожата, а аз виждам резултати само от маските за лице. Няма крем на света, който да замести една постоянна и регулярна грижа за кожата. Искам да споделя, че от най-малко 10 години не съм ходила на козметик, не изпитвам нужда да правя сериозни процедури за кожата, тъй като постоянната грижа дава резултати.


Напомням отново, че можете да пазарувате в www.mitomo.bg с код beautybya с 10 % отстъпка.


Бъдете красиви,

Алекс