Обърканите представи за красота

* Снимката е с допълнителен ефект, направен през филтър в социална мрежа. Дори и там ни налагат стандартите за "красота"

Чували сме десетки определения за големите хиалуронови устни - патешки, маймунски, чалгаджийски, джуни, джуки, устище и много други, които съвсем минават добрия тон. Факт е, че в България много жени прекаляват с корекцията в тази област, най - вероятно, за да покажат, че могат да си го позволят. Да не се лъжем, това е възможно най - евтината естетична процедура, а и трябва да има нещо друго, което блазни жените да сложат толкова много хиалурон. Трябва да има някакво логично или поне психологическо обяснение. Вярно е, че ни се наложиха прекалено изпипани образи за женска красота, които всички драпаме да достигнем, но как от красивото, преминаваме към комичното? Всички сме виждали ужасни корекции, при които разстоянието между устата и носа става толкова миниатюрно, че червилото оставя следи по ноздрите. Чувала съм, че този тип прекалени корекции се наричат "Балкански устни", в смисъл, не че са големи колкото полуострова, а че жените понякога просто прекаляват. Няма да крия, че харесвам естетичната дерматология с мярка, клише или не, мярката е най - важното в тези процедури. Силно изненадана съм, когато чуя за случаи, в които жени си преправят устните, докато седят с боята в квартален салон за красота. Сериозно? Момичета, моля, мислете повече.


Устните са сто пъти по-чувствителни от върха на пръстите ви, и също толкова уникални, те съвсем точно отразяват процесите на стареене в организма ни. Според статистика на Американската асоциация по естетична пластична хирургия (ASAPS), филърите са втората най-популярна нехирургична процедура, след ботокса. Преди да стигнем до процедурите, трябва да знаем, че превенцията в опазването на тази област също е много важна - хидратирайте, не пийте със сламка, слагайте балсам за устни и слънцезащитен крем. След като минем 30-те си години, започва началото на края :D , започваме да виждаме първите признаци на стареене в областта около устните, намаляват се способностите на тялото ни да изгражда колаген и еластин. На 40 вече е доста по-неприятно и напълно разбирам жените, които прибягват до тази процедура в по-зряла възраст. Не трябва да забравяме, обаче, че крайният резултат трябва да бъде възвърнато младежко излъчване, естествено красиви устни, и без значение дали коригираме само контур или обем, инжектирането трябва да става в няколко сесии.


Една от особеностите за младежко излъчване на устните е така нареченото "white roll", което е зоната над устните ви. Представлява много фина бяла линия, която отделя устната от кожата около устата. То е много леко повдигнато и придава чувствен завършек. Не е толкова важно да съдадете обем, колкото да контурирате правилно, особено в сърцето на устните, така наречения Philtrum - средната част на горната устна.

Доверявайте се само на добър дерматолог, който дори ще откаже да ви направи процедурата, ако прецени, че нямате нужда от нея. Внимателно ще ви обясни всички възможни последствия, ще направи картон за посещенията и ще предостави стикер с данните на поставения филър.


Поддържайте се, за да станете по - красиви и правете корекциите интелигентно и елегантно.


Снимки и автор: Beauty by A. / Follow me on Facebook: Beauty by Alexandrina

Използвани източници: ASAPS/ Американската асоциация по естетична пластична хирургия

Прочетете още от мен: БЛОГ