Почивка по женски? Не, благодаря

Актуализирано: Окт 5

Искрено се радвам на жените, които изглеждат като героините от „Сексът и градът“ и успяват наистина да отидат заедно на почивка, да се забавляват и да пият коктейли.gif


Аз наистина не разбирам това женско мъчение, да прекарам повече от два дни в компанията, било то и на най-добрите ми приятелки. Само си представете едно безспирно кудкудякане, което продължава с дни, и не само, с нощи, защото не дай си боже, може да си наемете обща стая или апартамент. В интернет постоянно ми излизат нахъсващи статии, колко е яко да се ходи на почивка по женски, как и жените сме хора и трябва да се отделим от ежедневието. Добре де, ама аз веднъж съм имала подобно мини преживяване, беше дълъг уикенд от петък до неделя. И не, дълъг уикенд не е просто израз. Направо нямах търпение да се прибера вкъщи и да си почина от тях.


А на почивка с приятелки в чужбина е още по - гадно, дяволите им излизат още повече. Вече знаеш, че си далеч от вкъщи и този човек ПРОСТО ТРЯБВА да го търпиш и няма как да си хванеш такси и да се прибереш. А за това, че винаги вървите като руска група навсякъде заедно, направо не ми се коментира. Шансът пък да отидеш сам до тоалетна е направо минимален. Да, до втория ден си впечатлен от новото място, но на третия седиш и вече виждаш само недостатъците на всички около теб. А ако спите в една стая, трябва да ѝ гледаш и ролката на бретона, която на петия ден вече искаш да оскубеш.


Сайтовете ни съветват:


Изберете оптимална за всички дата и дестинация - Боже, тия хора, ако знаят, че изписваме 10 страници чат, само да се уговорим къде ще пием кафе. Представям си, ако хукнем всички на обща почивка.Най - добре разпределете по равно ангажиментите по организацията - Абе, глупости, винаги има една, която е дружинната ръководителка. А и ще се трепеш ти, да организираш, да звъниш, да взимаш оферти, да проверяваш как да се стигне до там, накрая ще им смелиш цялата информация и някоя, защото днес не е на кеф, ще ти каже, ми, не, аз май нещо се отказвам.


Вземете предвид индивидуалните нужди на всяка - едната била вегетарианка, другата с бебе. Е, къде пък е тръгнала с това бебе, какъв изобщо уикенд по женски ще е това. Да не говорим за различните финансови възможности, което е много неприятно, една тръгва с хиляда евро, друга с двеста. И се започва, да седнем в този ресторант? – Не - Да седнем в тази пицария? - Не – Да ти зашия един шамар?Бъдете готови на компромиси в името на общото благо – да, точно като влезе в ума ти думата компромис и вече не си на почивка, а в командировка. Най -страшното идва след втория ден от почивката, когато не те дразнят само настоящите им претенции, ами в ума ти започват да се прокрадват минали истории, отпреди десет, даже повече години. "Тя, тогава… още от тогава си беше такава тая...какво ми трябваше да тръгна с нея" :DБъдете толерантни - ако половината от групичката ви реши да разглежда забележителности, а другата половина иска да отиде на плаж, например – да, тези от плажа да обсъдят хубаво тези със забележителностите, много ясно и обратното, защото това, че ще гледат забележителности изобщо не ги прави по-малко клюкарки :DБъдете гъвкави и планирайте заниманията си – тези пък с планингите най ги мразя. В 10 на плажа, в 11 се къпем, в пет да сме се прибрали, та чели форуми, пътеводители, трип адвайзъри.


Подобно е положението и на семейна почивка с приятели. Почти всички точки са валидни, но като добавим и общо 16 деца, положението вече става плачевно. Миналата година реших спонтанно да изненадам моята най- добра приятелка, която живее в Германия и се виждаме много рядко, като отидем на почивка близо до тяхната резервация. Е, казах си, не сме се виждали от година, ще бъде вълнуващо, но все пак реших да ѝ споделя идеята. Тя видя съобщението в чата, пет минути нямах отговор, след което ми написа: „Алекс, не ми се сърди, но почивката с приятели е като бизнес с ортак. Нещо ще се обърка“Заключение: Дами, всичко, разбира се е в кръга на шегата, тоест за мен не е, но разбирам, че по принцип на повечето мацки им харесва. Правете си кефа.


Текстът е с цел забавление.


Автор: Beauty by A. / Follow me on Facebook: Beauty by Alexandrina

Прочетете още от мен: БЛОГ