Прекрасната Милена Атанасова, с която събитията и декорите оживяват

Обичам красотата във всичко – природата, жената, любовта, отношенията и чувствата. Затова реших да ви срещна с Милена, защото тя може да направи от една идея – брилянтна декорация. Не знам как успява, но събитията и декорите оживяват след нея. Тя украсява домовете и празничните събития на много хора, бизнес компании и на най-известните личности в България.Привет Милена, благодаря за интервюто, разкажи ми малко повече за твоята работа? Кога разбра, че притежаваш тази креативност и дарба?


Милена: Цял живот са ме привличали изкуствата, от малка рисувам, завърших училище с рисуване и винаги се занимавах с неща, които исках да изработя с ръцете си, както и си фантазирах, как биха изглеждали, ако ги направя. Но с цветята и декорите беше съдба, стана съвсем случайно. И така вече 20 години.Професията „Декоратор“  може ли да се научи или трябва задължително да се притежава талант? 


Милена: За да бъдеш декоратор е необходимо да имаш огромни познания и опит, както и техника и инженерна мисъл. Един декоратор би могъл да се нарече такъв едва когато е минал по пътеката на много позиции. Трябва да владее флористика, трябва да има пространствено виждане, трябва да умее да борави с текстилни материи, да знае за осветяването и магията на устройствата, трябва да умее да работи с балони, да създава концепции и да знае как да ги реализира. Ако липсва талант и непрестанна жажда за усъвършенстване, не би било възможно даден декор да оживее и да е приказен.


Коя е любимата декорация, която си правила?


Милена: Във всяка една от тях влагам цялото си сърце, всички теми са изключително различни и ме предизвикват всеки път да надскачам себе си, затова всичките ми рожби са ми любими.Ако трябва да украсиш твой личен празник, каква идея ще си избереш?


Милена: Тук вече ме хвана неподготвена, не бих искала сама да украсявам партитата си, но ако това се случи ще е нещо нестандартно и иновативно.Кой е любимият ти цвят?


Милена: Червено


Коя е най-грандиозната декорация, която си правила? Разкажи ни повече за нея, колко време ти отне, какви материали използва?


Милена: Има няколко такива, ще ми е трудно да се фокусирам само върху една. Но нека това да е сватбата на сина на посланика на Обединените арабски емирства. Наистина беше грандиозна, с купища цветя, изливащи от тавана, множество кристални полилеи, огромна сцена с гръб от зеленини, фенери и свещи. За масите бяха изработени четири вида композиции с живи цветя. Работих с екипа си около 44 часа. Беше наистина грандиозно преживяване.Разкажи ни някоя интересна случка по време на работа? Нестандартна идея, странно желание от клиент, с което все пак си успяла да се справиш?


Милена: Най - интересната част от работата ми е, че доста често се налага да се катеря на големи височини, което е голям ужас за всички, с които работя. Екипите в изграждането на един приказен празник са най - различни и всички заедно работим по идейния проект. Веднъж, след като конструкцията вече беше украсена и вдигната на 7 метра височина, аз забелязах цвете, което не ми хареса как е застанало, едно - единствено беше, но това не ми даваше мира. Взех си стълбата и вече покатервайки се, забелязвам как шестима мъже са се втурнали да я държат. Вярвайте ми, работата ми е много красива и забавна, но и изключително опасна на моменти.


Българите ценят ли красивата атмосфера в дома си, на празника си?


Милена: Да! Смятам, че вече с новите тенденции нещата сочат към това.Ако те наеме клиент, чийто вкус драстично се различава от твоя, как би постъпила?


Милена: Ще подходя професионално и ще се съобразя с желанията му. Ще поднеса най - доброто от себе си, така че крайният резултат да е WOW. Много от клиентите ми вече се вслушват в моето мнение и винаги стигаме до страхотни резултати.


Каква е твоята дефиниция за красота?


Милена: Любовта!!! Когато работиш със сърце и любов, красотата е навсякъде във всякакви измерения.
Благодаря на Милена за прекрасното интервю, а още нейни декорации можете да разгледате в страницата Decoration By Milena Atanasova


Автор: Beauty by A. / Follow me on Facebook: Beauty by Alexandrina

Прочетете още от мен: БЛОГ