Приятелство от разстояние

Актуализирано: Окт 5

Моята най-добра приятелка живее на хиляди километри, виждаме се на няколко години, един път. Разстоянието, обаче, изобщо не ни е раздалечило, дори напротив. Няма да обяснявам, колко пъти сме плакали от смях, защото вие знаете, какво е чувството да се забавляваш с близък човек.


Най – хубавото на това да сте далече е, че никога не се влачите заедно като народна песен по магазините, не отслабвате заедно, не спортувате заедно, не те кара да ѝ боядисваш косата, не иска мъжете ви да са приятели и всяка петък вечер да си гостувате семейно. Също така, не е нужно да ходиш на досадния рожден ден на детето ѝ, нито да му купуваш подарък :D


Ако излезем от смешния тон, бих искала да ви споделя, че най - ценното е да разрешиш на своята най-добра приятелка да изживее своя живот, и дори да е решила да е на стотици километри, това да не те откаже от близостта с нея. Често сме егоистични и се нагаждаме според житейската ситуация - щом тя е далеч, ще я заменя с Лилито, щото живее в съседния вход. Недейте! Ако сте намерили сродна душа, дано имате късмета да е близо до вас, а ако не – приемете, че имате нестандартно, но истинско приятелство от разстояние. Случвало се е да се скараме, блокираме, да не си говорим, но тя е от малкото, на които мога да кажа всичко открито, дори и мнението си за нея. Мога да ѝ напиша „Свали веднага тая снимка от фейсбука си, отвратителна е“. И кое е най-готиното? Тя няма да ми се разсърди, а ще ми каже „О, хубаво, че ми каза“.


Прекрасно е да има на кого да се обадите и да споделите, прекрасно е да има с кого да си прекалено откровен и да поспориш понякога. Прекрасно е приятел да ти направи истински комплимент, да ти помогне, да те поздрави за твой успех, и да усетиш думите му истински, а не казани от куртоазия. Защото Лилито, може и да "не го може".


Love you, Neli :)


Автор: Beauty by A. / Follow me on Facebook: Beauty by Alexandrina

Прочетете още от мен: БЛОГ