Ревю на мицеларното олио за почистване на лице Biobaza
Много специалисти ни съветват да използваме двойното измиване на лицето, като първият продукт да е на основата на масла, а вторият - на водна основа. Днес ще ви разкажа за мицеларното почистващо олио на BIOBAZA, което елегантно и нежно измива лицето, ухае прекрасно и оставя кожата много мека.


Знаете че почистването на кожата вечер е най- важната стъпка от целия ритуал. Какво по - лошо да нанесете любимия си крем върху кожа, по която има остатъци от грим и ежедневно замърсяване? До този момент пробвах няколко бранда за почистване на основата на масло и в по - големия процент ароматът на продуктите не ми допадна. Затова и първото нещо, което направих, беше да нанеса малко от олиото на ръката си, за да усетя аромата. Продуктът ухае приятно, даже много приятно, помпата е добра /казвам го, защото съм попадала на продукти, които успяват да опръскат плочките в банята, но не и дланите ми :D /


Формулата на продукта съдържа мощни мицели, които разтопяват замърсяванията и премахват дори и водоустойчив грим. Аз допълнително нанесох водоустойчива очна линия, за да бъде теста с олиото реален и тя просто се разтопи. Усещането при използването на продукта е много приятно, нанася се на суха кожа (както сте с грима) и след това масажирате лицето. Нарочно направих тест на много чувствителна моя зона - очите, като "разтърках" добре, включително и зоната на клепачите, в основата на миглите и не почувствах никакво дразнене в очите. След това, намокрих ръцете и продължих масажа, а маслото се превърна в лека, бяла емулсия. Последната стъпка е да измиете лицето с вода. Тайната на мицеларните продукти се крие в мицелите, които можем образно да си представим, като миниатюрни сферички, които имат силата да обират и улавят всички замърсявания, а в комбинация с допълнителните съставки и масла, лицето се почиства в дълбочина, но остава хидратирано. Масленият бленд в продукта е микс от бадемово, рициново, маслиново масло и екстракт от мимоза. Мимозата е наричана още "кожено дърво", като много добре успокоява и регенерира, може би и тя дава този "златен" оттенък, който виждаме през прозрачната опаковка.


Продуктът е подходящ за чувствителна кожа, защото не съдържа парабени, изкуствени аромати и изкуствени оцветители. Честно казано, този oil продукт ми хареса сто пъти повече от почистването с мицеларна вода. След като почистя с мицеларното олио, аз лично продължавам с продукт на водна основа, защото следвам корейските ритуали за поддържане на кожата и наблюдавам голям ефект при така модерния double cleansing. Знаете, че дори и да не носите грим постоянно, кожата ни попива всички мръсотии от ежедневието, особено, ако живеем и в голям, мръсен град. А, ако те останат на лицето ни, следват само неприятни последици - пъпки, бръчки, петна, запушени пори и кожа без блясък.


Опаковката е 150 мл, която ще ми е достатъчна за доста дълъг период. Цената е 27.90 лева, а линк към продукта ще откриете ТУК.


Може да разгледате всички продукти на BIOBAZA в сайта www.verdemivida.comБъдете красиви,

Beauty by A.