Сатен и коприна по време на сън


Преди месец ви разказах за коприната - тази скъпа, изящна и блестяща материя, която пази кожата и косата ни по време на сън. Използвала съм различни варианти на лъскави калъфки - от изкуствен материал, по-тънка или по-плътна естествена коприна, а този път ще разгледам продуктите на Zoë Ayla, които успях да намеря чрез майската промоция на магазин Vivre. Комплектът съдържа калъфка за възглавница, маска за сън и три броя малки скрънчита, с които може да връзваме косата вкъщи, а защо не и навън. Цветът е много приятен, между екрю и шампанско, а точното наименование е IVORY.

Продуктът пристигна в красива кутия, с прозрачна предна част, в която са подредени внимателно петте елемента. Сетът се нарича Silky beauty sleep collection, което е малко подвеждащо, защото по детайлите върху кутията виждам, че материалите са satin and silk thread. Въпреки това, външният вид на продуктите e прекрасен - лъскав и плътен. Бъдете убедени, че сатененият вариант също ще повлияе положително за хубавия Ви външен вид.


Една скоба с любопитен факт - любимият бранд на всички световни звезди, дерматолози и пластични хирурзи, обявен за най-продаваните beauty продукти от естествена коприна е SLIP. Следя много известни актриси и певици, които в поредицата на Harper's bazaar - night time routine, показват вечерните си ритуали, използвани продукти и стъпки за красота преди сън. Направило ми е впечатление, че всички от тях използват този бранд за косата си.
Сатенените и копринените ластичета защитават косата, когато е вързана, намаляват триенето и напрежението, които традиционните ластици носят. Чрез коприната се създава естествено, хлъзгаво усещане при свалянето на аксесоара, косата не се къса, заплита, а и не е нужно да се дърпа и скубе. Тези скрънчита са много нежни за суха, повредена и слаба коса.Ако ползвате маска за сън, сигурно коприната е най-доброто, което може да оставите върху лицето си в продължение на часове. Аз лично, никога не съм използвала такъв "спящ" аксесоар и ще ми бъде интересно да опитам. Лошото е, че през нощта нанасям много тежки козметични продукти и не съм убедена, че ще влиза често в употреба. Особено, ако спя с отровно - зелена нощна маска с коноп, която напоследък често ползвам :)Използването на лъскава възглавница действа най-добре на кожата на лицето, защото когато спим върху коприна или сатен, избягваме търкане и дразнене по лицето и "изсмукване" на продуктите, които сме нанесли. Тези калъфки не се набръчкват, което пък намалява "до нула" следите от сън и малките бръчици. Струва си да инвестирате и в двете, в зависимост от бюджета си - сатенените калъфки са по-евтини и не са от натурални влакна, а копринените са направени само от влакно коприна и определено са по-качественият продукт.Ползите за косата също не са малко - тя не се накъсва при нощното въртене и неволни движения, които правим. Също така, се запазват естествените мазнини на косата, и тя изглежда подхранена, блестяща и плътна. Копринените нишки имат сходна структура с тази на човешката коса. Това позволява на косата да се плъзга нежно по копринената калъфка без опасност от чупене на косъма. Ако сте били на фризьор и там са ви направили прекрасен сешоар, шансовете да издържи прическата по време на сън се увеличават значително, ако спите върху коприна или сатен.


Автор: Beauty by A.