Сутрешен леден шок за красотаЕдин ден, комикът Жоро Николов от трио "Нема кво", с които често работя по различни проекти, звъни и ми казва: "Алекс, чета те, значи, много интересно поднасяш информацията, ама реших да ти разкрия моята тайна за красота. Ако искаш, пробвай и напиши за нея". Хм. Интересно! Зачудих се за секунда, каква пък е тази тайна, която не знам? А и като го гледам, май това е тайната на жена му, която е много по-красива от него. "Значи, ти знаеш ли,че в Холивуд една от тайните на звездите е да си топят лицето в ледена вода. Вземат значи, един леген или купа, а, бе някакъв съд :D, слагат лед и си топят лицето в него. Кожата става супер"


Естествено,че бях чувала за този тип разкрасяване, но моят леден ритуал включва обтриване на лицето с ледено кубче, което допълнително обогатявам с аромати, масла, розови листенца и всякакви щуротии. Дори една вечер, моят съпруг си беше сипал питие, с няколко от моите маслени разтвори и докато разберем, питието ли е развалено, аз ли съм виновна... От тогава формичката на ябълки е само за мен.:D


Реших да тествам ледения, сутрешен шок и проблемът дойде още в началото - оказа се, че лицето ми не се събира в нито една налична купа вкъщи, а за тенджера дори и не исках да си помисля, нали все пак съм на СПА процедура, няма пак да гледам тенджери, и то в толкова близък план. Веднага купих нова купа, като в магазина си пъхах лицето във всяка от рафта. Не беше много добра идея, но поне консултантката ме обслужи с по-голямо внимание. :DЕдна от най-известните красавици, която използва този леден трик е Кейт Мос. Моделът твърди, че всяка сутрин потапя лицето си в студена вода, лед и нарязани парченца краставица, и допълва “Those old school tricks work! А защо с краставици? Те имат високо водно съдържание, което може да засили хидратацията на кожата, а също така съдържат антиоксиданти и силициев диоксид за подмладяване.От моят опит разбрах, че не мога да издържа повече от 10 секунди под вода, дори за момент помислих, че се давя, затова и направих процедурата "на почивки". Не знам дали в този момент съм изглеждала свежа, но със сигурност приличах на луда.И все пак, бих включила ледената терапия към сутрешната си грижа, защото кожата става по-стегната, което за мен е най-важно, кръвообръщението се увеличава, лицето е по-блестящо, ставаш естествено румена, а сутрешната подпухналост спада. Не знам дали ще заприличам на Кейт Мос, но поне ще се събуждам за 5 секунди.

P.S. Има нещо съмнително в историята с тайната на Жоро. Почти съм сигурна, че я е откраднал от жена си. От Русия е! :)