Тоникът, защо е толкова специален?

Актуализирано: преди ден

Спомням си, че моята майка имаше винаги тоник и го използваше преди да нанесе крема си. Напоследък този тип продукти са малко на заден план. Рядко чувам, трябва да си купя тоник. Може би, защото има десетки варианти на почистващи лицето продукти – пяна, маслени, гелообразни, мицеларни води, с вода, без вода. Те, обаче, нямат нищо общо със задачата на тоника, който трябва да бъде нанесен на мокра кожа, минута след почистване и измиване на лицето и неговата задача е да създаде основата, благодарение на която следващите продукти ще навлязат още по-дълбоко в кожата ни.


Редица експерти от Япония и Корея съветват, че дори и да използваме най-скъпия крем против бръчки, ако не направим така, че кожата ни да поеме ударно всички активни съставки, от него няма да има ефект. Затова и в рутината си, дамите от Изтока задължително включват тоник, който помага кожата да абсорбира напълно последващите продукти – серум, крем, SPF.


Освен, че е primer за крема ни, тоникът:

  • почиства допълнително, ако е останало замърсяване по лицето ни

  • балансира, тъй като след измиване на лицето с почистващи продукти се променя и PH на кожата и я чувстваме стегната

  • Хидратира и подхранва, в зависимост от вида тоник и съставките му


В момента използвам изглаждащ и подмладяващ тоник на японския бранд Mitomo. Основните активни съставки са екстракт от саке, галактомицес фермент филтрат, екстракт от Японска камелия и розмарин. Той помага за хидратиране, успокояване, изглаждане и озаряване на кожата. Препоръчва се за употреба при всички типове кожа.


Бутилката е много стилна, отново с познатия Mitomo изчистен дизайн, а количеството е 250 милилитра. Ароматът му е много приятен и свеж. Кожата мигновено става мека и гладка.


Какво представляват скритите съставки?


Ползите от галактомицес фермент за кожата за първи път са открити в Япония в пивоварна за саке. Възрастните пивовари, имали гладки ръце без никакви бръчки по тях, за разлика от лицата им. Така след години изследвания мистерията бива разкрита. Оказва се, че Aspergillus Oryzae, използван по време на процеса на варене на саке, драстично забавя признаците на стареене. Оттогава Galactomyces Ferment Filtrate (GFF) е включен в състава на много продукти против стареене от Япония и Корея.

Традиционната японска напитка саке съдържа 18 вида аминокиселини, протеаза и много други хранителни вещества, които активизират метаболизма на кожата и имат дълбоко овлажняващ и изглаждащ ефект. Съдържанието на алкохол не само стимулира кожата на повърхността, но влиза през порите в дълбочина, за да премахне замърсяванията, така че кожата да остане максимално гладка, а подобрената циркулация от своя страна допринася за характерния за японките красив естествен светъл тен с лека естествена руменина.

Екстракът от японска камелия е богат на олеинова киселина и витамини А, В, D и Е, и има силно изразен овлажняващ и подхранващ кожата ефект благодарение на Омега 3, 6 и 9, които се съдържат в него. Маслото от камелия има повече естествени антиоксиданти от почти всяко друго растително масло.

Екстрактът от розмарин - притежава изявено антиоксидантно действие, което го прави чудесен съюзник в борбата с преждевременното стареене на кожата. Освен това екстрактът от розмарин дава отлични резултати при третиране на акне, дерматит и екзема.
Автор:

Beauty by A.

Продуктите от www.mitomo.bg могат да бъдат закупени с 10 % отстъпка с промокод beautybya