Хидратиране с Алое Вера


Растението е със сочни листа, прилича много на кактус, но всъщност принадлежи към семейството на лилиите. Расте в райони с топъл и сух климат. Когато растението узрее, то произвежда прозрачна жълтеникава течност, подобна на желе, леко кисела на вкус, която се съдържа в листата му. Благодарение на веществата, които съдържа, и на тяхното взаимодействие, желето прониква дълбоко в кожата, почиства я, подпомага развитието на нови клетки, подобрява функционирането на тъканите и помага при заздравяването на рани. Алое Вера е незаменима съставка в кремове и лосиони. Екстрактът от алое съдържа над 75 съставки с комплексно действие. Той е източник на витамини, метали и микроелементи. Богат е на захариди, ензими, стероли, антрахинони и салицилова киселина.


Закупих свежи листа от Алое Вера, те се продават на брой, а цената е на килограм. За 2 броя заплатих около 20 лв. Листата са много големи, наложи се да ги отрежа на две, за да мога да ги съхранявам в хладилника.

* Съжалявам за кърпата, но отново съм с маска на косата :D

Направих поръчката в момент, когато лицето ми беше раздразнено, но заради ситуацията сега, доставката леко се забави. В момента е в добро състояние, но защо да не опитам рецепти за силна хидратация с помощта на естествен сок от алое? Екстрактът се нанася директно от растението върху кожата си и това е напълно достатъчно за омекотяване и хидратиране. Усещането при нанасянето на гела е подобно на белтък. На моята суха кожа остава по-малко от минута до пълно абсорбиране.


Желето от вътрешността на листото се изважда лесно, като разрязвам малка част от листото, разполовявам го и с лъжичка изстъргвам сока. Друг вариант е да се нанася сока директно от разполовеното листо. След това завивам остатъка с домакинско фолио, за да не се изсуши и го съхранявам в хладилник. Така, всеки ден, си отрязвам ново свежо парче. Прясно отрязаните листа на алоето, при подходящо съхранение (10 градуса) остават свежи за много седмици, при това без да губят голяма част от теглото си. Листото на Алое Вера съдържа от 60% до 80% желе.Алоето се счита за безопасно средство, когато се нанася върху кожата и рядко предизвиква алергични реакции, но за всеки случай намажете количество върху вътрешната страна на ръката на нивото на лакътя и изчакайте 15 минути.


Автор: Beauty by A.