14 февруари, за подаръците, клишетата и романтикатаЗамислих се за този празник след разговор с моя колежка, която ми разказа, че най-странният подарък, който е получавала на този ден е стъклено магаренце. Добре, бе, човек, който и да си, как ще ти хрумне да подариш на жена стъклено магаренце. Да беше поне сърничка, еднорог или цвете, да е по-нежно някак. Без майтап. 14-ти февруари е една от най-натрапчивите дати в календара. Всичко около нас се превръща в сърца – меденки, сладки, които са не само ужасни на вкус, но и цената им става като за влюбени, по две. От кафенетата също откачат. Поръчваш си най-просто еспресо, очакваш си с нетърпение дозата силен кофеин, когато не щеш ли, барманът решава да те изненада със сърце, изрисувано от млечна пяна в чашата. Навсякъде се предлагат и сетове, то не са душ гелове, сапунчета и дезодорантчета, опаковани в още по - грозна чантичка. Нали се сещате, че в това комплектче ще откриете всичко друго, но не и романтика.


За съжаление, опциите за готини подаръци не са много и не знам колко ще помогна на мъжката половина. Най - подаряваното "нещо" е плюшена играчка. Разбира се, това ще е сладък подарък, ако приятелката ви ходи на училище, но за голяма жена - забравете. Вторият вариант ви е бижу, приятен подарък, особено ако познавате вкуса на половинката си, но много внимавайте, ако нямате брак - подарък в малка кутийка, 14 февруари, ехо?! Какво си мислите, че ще ѝ мине през ума. :D Най-добрите опции са ви цвете, парфюм, скъпо бельо или луксозни бонбони - никога няма да сгрешите с някой приятен аромат, красива дантела, а признавам, че и аз се разтопявам от жест с луксозни бонбони и малка картичка с надпис "Обичам те".


Забравете за пижама, вечеря в някой смотан ресторант, ваучер или стихче, посветено на нея. Заб-ра-ве-те.


Разбира се, подаръците не са най-важното, всички знаем, че любовта не е дата, нито предмет, на който изхвърляш опаковката след употреба. Тя е чувство, което да покажем, ей така, с изненадващо съобщение или споделяне на деня на чаша вино. Говорете си често и си обещайте, че през лятото ще посетите поне едно слънчево място, до което не сте имали време да пътувате.


Автор: Beauty by A. and Neli Emrovich/ Follow me on Facebook: Beauty by Alexandrina

Прочетете още от мен: БЛОГ