Body brushing за красива кожа


Не, няма да сресваме кожата си, а ще я четкаме. Нашата кожа наистина е най-големият ни орган, което означава, че голям процент от това, което поставяме върху него, се абсорбира от цялото тяло, от душ гел до крем за тяло и мезотерапия. Когато използваме най - различни продукти, ние не само изглеждаме по - добре, но и се чувстваме така - физически и психически. И не говоря само за продукти, а и за техники, които не са скъпи, отнемат ни малко време и са лесно изпълними.


Едно от тези неща е сухото четкане. Добавянето на суха четка отнема само няколко минути и ни ободрява моментално. Четката ексфолира кожата и я прави супер мека. Ключът е да се правят дълги движения към сърцето, които подобряват кръвообращението. Сухото четкане отстранява мъртвата суха кожа, подобрява външния вид, изчиства запушените пори и позволява на кожата да „диша“, помага за омекотяването на целулита, като мастните натрупвания се разпространяват по-равномерно. Повечето хора правят сухото четкане преди душ, а след това продължават с любимите си измиващи средства и овлажняващи масла за тяло.


Аз избрах две четки - за тяло и лице. Четката за тяло е по - голяма и е с висока твърдост. Четината е от кактус и има широка повърхност за по-ефективно четкане на тялото, а дръжката е изработена от букова дървесина. Усещането с четката е за много силно ексфолиране, което помага последващите продукти да проникнат по-добре в кожата. Производителите уверяват, че четкането помага да се намалят фините линии, тонизира мускулите, стяга кожата, помага срещу образуването на целулит, стимулира кръвообращението и дори ще удължи и задържи по-дълго слънчевия тен. Използва се преди душ, започвайки от стъпалата, четкайте с дълги движения към горната част на краката, а след това от китките към раменете. Повтаряйте движенията по 7 пъти. Ако кожата ви е чувствителна трябва да започнете такъв тип процедура с по-мека четка с естествена четина.


Кактусовата четина е най-твърдият вид четина и е добре да се използва суха. Производителят гарантира, че са произведени от висококачествен мексикански тампико - вид кактус.

Четката за лице е от мек, естествен конски косъм, а използването ѝ подобрява кръвообращението, почиства мъртвите клетки и подобрява тена, подобрява дефектите, премахва фини линии и подпухналост. Четката за лице може да се използва и мокра, с подходящ измиващ продукт и кръгообразни движения. След употреба се измива с вода и сапун. Изсушаването на четката след почистването, трябва да бъде с четината надолу.

С четките, получих и мило послание и подарък - свеж плод. Хареса ми тази домашна тонизираща СПА процедура, а и четката е уред, който може да се използва дълготрайно при правилна употреба и съхранение.


Ревюто не е платено.

Автор: Beauty by A.