Face Yoga с Тони за красиво лицеПрограмата за лице Face Yoga с Тони сама ме откри в социалните мрежи, защото ботовете си вършат работата и ми предлагат всичко, свързано с красотата на лицето - постоянно ровя за нова beauty информация :D Загледах се в Тони, която приятно обяснява за ползите от програмите и реших да ги опитам. Интересно ми беше да представя интервю с нея, за да може тя лично да отговори на въпроси, свързани с този разкрасяващ процес, а аз ще ви информирам поетапно за моите впечатления, тъй като днес започвам програмата за цяло лице.
Здравей, Тони, разкажи ми малко за теб, как се появи интересът ти към Face Yoga в самото начало?


Здравей, Алекс и благодаря за възможността да споделя с твоите читатели за пътя ми към Face Yoga и за философията на този метод. Аз съм създател на солни стаи и йога студио Salt&Art. Мястото го създадохме с много любов с моята партньорка Светла Иванова, която е йога инструктор, писател и певица. Интересувам се от различни практики, които ме държат спокойна и ми помагат да живея по-леко. Инициирана съм и в първо ниво на Рейки. Интересът ми към Face Yoga се появи преди една година, когато имах болка в дясното ми око. След посещение на лекар, ми беше предписан курс с антибиотично лечение. Оказа се безуспешен, защото след известно време болката отново се появи. Случайно попаднах на статия за положителното влияние на Face Yoga върху очите и така се случи моята среща с тази прекрасна философия.


Макар че в началото подходих с внимание и съмнение към този метод, когато започнах да практикувам Face упражнения, бях наистина впечатлена от резултатите върху очите ми. Освен болката, която отшумя, се повдигна и десният клепач на окото ми. Това ме мотивира да търся информация и да започна да прилагам целия инструментариум на Face Yoga, който включва упражнения, масажи и акупресура, и върху други зони от лицето си. Започнах да променям навици и съзнателно да отпускам лицето си през деня, за да са спокойни мускулите и да не се получават спазми, които водят до образуването на бръчки.


Как се става инструктор по Face Yoga, предполагам, че се изискват много знания относно структурата на лицето, поддържането на кожата?


Важни за мен бяха три неща, които доведоха до това да се нарека смело инструктор по Face Yoga.

  • Знания за анатомията на лицето - как работят мускулите, каква цел им е отредила природата (да кръвоснабдяват мозъка), защо се различават от мускулите на тялото, как е важно да работим с тях, за да ги подпомагаме, а не обратното. Оказва се, че е важно да тонизираме мускулите, които не използваме активно в ежедневието си, защото кожата, разположена върху тях, се отпуска и обратно - да отпускаме тези, които използваме през деня, като например дъвкателните мускули, защото пренатягането им води до появата на спазми в тях, а оттам - и до поява на бръчки.

  • Тестване на наученото върху себе си и това как аз се чувствам - кое работи, кое не работи.

  • Потвърждение от експерт, който да ми даде увереността, че правилно прилагам наученото и че мога да го предавам спокойно и на други хора. Затова и реших да запиша сертификационен курс към световно признатия експерт по Face Yoga - Danielle Colins


Какви са основните програми, които предлагаш?


Подготвила съм програми за 6-те зони от лицето, така че всеки да избере върху коя своя проблемна зона да работи, но задължително към всяка програма са включени и масажи за цяло лице, защото мускулите в лицето са захванати един за друг и работата върху едни мускули се отразява и на други. Лично аз препоръчвам работа с всички мускули, точно поради тази причина и съм изготвила и програма за цяло лице. В момента всички програми са намалени с повече от 40%, което като цена е по-ниска от един крем за лице.


Лично аз, ще опитам твоя програма. Вярно е, че в Интернет има много видеа, но често там основно се говори прекалено много, а в забързаното ежедневие ние искаме някой точно и ясно да ни покаже и да направи с нас движенията, за да постигнем максимален ефект. Българките доверяват ли се на този тип практики, за да запазят младостта си?


Съгласна съм, че е важно тренировките да са построени така, че човек, гледайки ги, да прави точно и ясно това, което се показва - със съответния брой повторения. Точно така са изградени и тренировките ми - без излишни обяснения извън тях. Знам обаче, че е важно хората да са информирани за всичко, свързано с навиците ни, с ролята на Face Yoga и това, което трябва да знаем за нея, и тази информация споделям напълно безплатно в каналите ми: Facebook, Instagram, YouTube

Смятам, че българките много държим на външния ни вид и търсим различни начини да се грижим за него. Имам много клиенти, които практикуват програмите ми и съм щастлива, че получавам положителна обратна връзка. Някои от тях никога не са чували за Face Yoga метод, други са опитвали да тренират откъслечно. Важно е да има последователност и да намерим време да отделим за себе си 10 минути на ден, в които да се насладим на пълноценната грижа за лицето си с Face Yoga.


След колко време ще видим ефект, ако сме постоянни?


Всяко лице е индивидуално и върху него оказват влияние различни фактори – ген, възраст, начин на живот. Със сигурност още след първата тренировка мускулите се усещат по различен начин – циркулацията на кръв се подобрява, лимфната система се активира, за да изхвърля задържаните течности и натрупаните токсини. С ежедневна практика и правилна техника, може да се постигне забележителна разлика още след първата седмица.Моля, издай ни някои трикове за поддържане на лицето?


Един от най-важните принципи на Face Yoga е да сме спокойни, защото това поддържа и лицето ни спокойно. Така че първото нещо е - следете лицето си всеки ден - отпускайте го съзнателно и масажирайте областите, в които усещате напрежение с поглаждащи или потупващи движения.


Има ли упражнения, които можем да правим между задачите за деня или трябва да си отделим нашите 10 минутки и да се насладим на Face йогата?


Да, Face Yoga може да се практикува вкъщи, навън, в колата, в офиса. Необходимо е обаче да се тренира известен период последователно по програма, за да се схванат принципите и да се разбере кое къде може да се практикува. Моите тренировки включват загряване на лице, шия и деколте, основни упражнения, релаксация и медитация. Препоръчвам да се изпълнява тази последователност, докато човек разбере как се чувства лицето му, кое може да пропусне и от кое има нужда, за да може спокойно след това да практикува навсякъде това, от което най-много се нуждае индивидуалното лице.


Малко странен въпрос - Аз съм голям фен на лист -маските, мога ли да правя някои упражнения, докато съм с маската и тя се грижи за кожата ми Да постигна ефект 2 в 1?


Не препоръчвам този вариант, защото при Face Yoga е много важно да се усеща лицето и как работят мускулите. При много упражнения има фиксиране на зони, за да се стопират едни мускули и да се работи върху, тези, които искаме да укрепим. Ако имаме маска върху лицето си, вниманието ни се разфокусира, можем да не изпълним правилно техниката и по този начин да не се получи пълноценна тренировка. Освен това, когато правим масажи или работим за отпускане на пренатегнатите мускули, е важно да захващаме мускула, а не самата кожа, защото целта ни е да релаксираме него. Така че прекият контакт между пръстите и лицето е много важен. Но маските и като цяло грижата за кожата са необходими като отделен етап.


Има ли упражнения, които могат да премахнат тъмни кръгове и как се постига това? А гневните бръчки, наистина ли е възможно да се повлияят и за колко време?


Тъмните кръгове най-често са резултат от задържане на течности и върху тях се работи с лимфодренажни масажи, които, както казах, се правят, за да активират лимфата.

Гневните бръчки пък са резултат от натоварване на мускулите на челото, докато комуникираме в ежедневието си, докато изразяваме емоции или мислим за нещо. Затова е важно да премахваме спазмите в тази област - чрез масажи и правилна техника при изпълнение на упражнения за тази зона. В зависимост от дълбочината им и при последователност, могат да започнат да намаляват след 1-2 седмици.


При закупуване на твоя програма, дамите имат достъп до заснетите от теб ресурси, а могат ли да ти задават допълнително въпроси и следиш ли развитието, както фитнес инструкторите ?


За мен комуникацията и грижата за клиентите ми е много важна и задължителна. Сама знам колко въпроси се появяват, когато човек практикува програма, независимо дали е насочена за лице или тяло. Затова съм винаги насреща за въпроси от клиентите ми. Искам да са спокойни, защото всеки въпрос е значим и винаги давам отговори. Радвам се, че споделят с мен резултатите си и се интересуват кое и как могат да подобрят.


Издай ми 3 твои тайни за красота :)


  • Вода - отвътре и отвън: Водата е много важна за това да имаме хубава кожа и да се чувстваме добре. Пия много вода, като, когато имам възможност, я пия топла, за да не губи излишна енергия организмът ми за затоплянето й. Лицето си пък мия всяка сутрин и вечер със студена вода в продължение на две минути, което засилва кръвообращението и помага за стегната кожа.

  • Витамин C: този витамин е от съществено значение за синтеза и поддържането на колаген, който пък е важен за младостта на кожата. Приемам храни, богати на вит. C, като например спанак и броколи, но го приемам и като хранителна добавка.

  • Кокосово масло - то е много ценно, защото съдържа вещества, които влияят чудесно на организма ни, на кожата и косата ни дори. Всяка сутрин и вечер си мажа лицето с кокосово масло, а също така го хапвам и върху филия.

  • Бих добавила и четвърти важен момент за мен (а и за всички дами) - Слънцезащита: Тъй като кожата ми е склонна към пигментация, ежедневното добавяне на слънцезащитен крем е една от най-важните грижи, която смятам, че подарявам на кожата си. Слънцезащитният фактор, който нанасям, е 50, за да съм убедена, че осигурявам максимална защита. Независимо, какво е времето навън, този крем е задължителен за мен, тъй като състаряващи UV лъчи минават както през облаците, така и през стъкло.

Автор: Beauty by A.