Galenic Confort Supreme - богатство за много суха кожа

Актуализирано: Янр 30

Galenic Confort Supreme Rich Nutritive Cream - богата формула за сухата кожа


Няма да крия,че продуктите от този козметичен бранд са сред моите фаворити, когато говорим за цена/качество. Първият ми допир до богатата формула на Galenic Confort Supreme беше преди няколко години, когато моя приятелка ми го подари за рождения ден. От този момент, макар и да ползвам други кремове, винаги се връщам към този разкош за моята кожа, особено през зимата.

Продуктът е от колекцията "Комфорт и подхранване" на козметичния бранд. Първото впечатление е за красива опаковка, достъпно луксозна, невероятен аромат, много богата текстура, която напълно удовлетворява нуждите на сухата кожа. Въпреки, че наистина е много гъст, кремът се нанася лесно, тъй като се разтапя при контакт с кожата. Буквално се налага да погаля текстурата с върха на пръстите си, за да успея да го нанеса. Друг вариант, който препоръчват консултантите е да се затопли количество, колкото лешник, от крема в дланта на ръката и да се нанесе с масажни движения на лицето и шията.
Какво казват от Galenic?


Основният активен агент в този крем е маслото от арган Galénic, ексклузивно и патентовано, богато на основни мастни киселини, подхранва и защитава кожната бариера. Комплиментните активни съставки са подхранващи масла от сусам и карите

хидратиращи агенти, успокояващ екстракт от невен, витамин Е, антиоксидант.


След употребата му се наблюдава лек мазен филм, носещ посланието за добре хидратирана и здрава кожа. Голям плюс е, че той дори не свършва толкова бързо. Поради гъстотата му е невъзможно да изхабите повече продукт от необходимото. Лично аз го нанасям вечер след лосион Aqua Infini, също продукт на Galenic, за който имам написано ревю в блога. За дневна грижа използвам по-лек крем, тъй като нанасям много богат Anti-Age фон дьо тен на марката Shiseido.

Кремът има и лек вариант, който се казва Galenic Confort Supreme Light Nutritive Cream. Основната активна съставка отново е скъпоценното арганово масло. Този продукт също е тестван от мен, основната разлика е в по-леката и пухкава текстура. Ароматът и опаковката са сходни, затова внимавайте, ако си поръчвате онлайн козметиката, защото ми се е случвало да ги объркам, когато бързам. Определено лекият вариант, наподобяващ емулсия бих предпочела за летния сезон, а също бих го препоръчала за по-млади жени.


Заключение: Препоръчвам горещо богатата формула на Galenic Confort Supreme за зряла,суха или много суха кожа.


Продуктът е закупен от мен. Постът не е рекламен.

Снимки и автор: Beauty by A. Follow me on Facebook: Beauty by Alexandrina

Прочетете още от мен: БЛОГ