Makeup detox


Замислих се, че сега косата ни си почива - имаме време за маски, прибрали сме сешоарите и пресите в шкафовете и се надяваме да посрещнем лятото с блестящи коси. Е, поне след едно освежаване при специалист. Но същото е и с гримовете ни, стоят прибрани и очакващи момента, когато ще излезем навън и ще върнем живота си.


В последните две седмици, а както се очертава и още доста напред, имаме възможността да не слагаме ежедневно грим и да направим модерния makeup детокс, но без неудобството да сме навън и да вършим ежедневните си задължения. Стана ми любопитно дали това наистина ще ни донесе ползи? Аз съм от жените, които слагат грим ежедневно, дори и да не е силен. Никога не съм излизала от дома си без грим, с изключение на разходката до близкия магазин и дните на плажа. Прочетох десетки статии, за това, как дами по света се отказват от грима за определен период от време и това им носи много ползи - блестящо лице, здрав тен, психологическо приемане на себе си - такава, каквато си.


Аз нямам проблем с лицето си без грим, напротив изглежда някак детско и свежо, но ако трябва да изляза навън така - на работа, на събитие или някакъв празник, не мисля, че ще успея. Да започнем с дрехите, как изобщо се комбинира "голо" лице с рокля? Освен, ако не е романтична и плажна, не бих си го причинила. Единственото нещо, което отива на негримирано лице е спортен сет и пижама. За всичко останало си е нужно едно хубаво червило и равен тен. :)


Намерих интересна статия за девойка от Сингапур, която е направила 21 дневен тест с makeup детокс и е трябвало да покаже детското си лице в офиса, по срещи и сред приятели. Чисто психологически, може би това е най-трудният момент. Да харесаш себе си и да накараш хората да те приемат без защитната маска. Все пак, в края на предизвикателството, тя споделя, че кожата ѝ изглежда по-блестяща и здрава, а порите се запушват по-рядко.


Моето наблюдение: Аз съм вкъщи от 20 дни, от които два пъти поставих грим за около час, за да заснема видеа. През тези 20 дни полагам максимална грижа за кожата си и тя изглежда по абсолютно същия начин, както и при ежедневно полагане грим. Смятам, че грим- детоксът няма да ни направи по-красиви. Това може да стане само с постоянна грижа за кожата на лицето ни. Гримирайте се спокойно, само спазвайте правилата за хубаво, ежедневно почистване на лицето и полагане на правилната за вас, бяла козметика.


И бялата, и декоративната козметика ни правят красиви по различен начин. Красивата картина има нужда от бои, но и от чисто и красиво платно.


Бъдете здрави и красиви!

Автор: Beauty by A.