NUXE - комбинация между природа и лукс

Актуализирано: Юли 5Когато говорим за ароматите на Nuxe, познавам два типа мадами – такива, които не могат да понасят аромата и други, които си го купуват дори и само, заради него. Многофункционалното масло Nuxe е продукт за лице, тяло и коса, което защитава и хидратира, но без да е мазно или лепкаво. Повечето хора споделят, че продуктът им ухае на лято, на слънцезащитен продукт и цветя. Аз обичам аромата на Nuxe и изпхолзвам маслото през лятото, особено в зоната на краката и ръцете, когато са открити, защото оставя илюзия за блестяща кожа, а всъщност не е мазно като обикновено масло или олио за тяло.


Зачудих се защо маслото на Nuxe си остава такава класика. През последните години, в България се предлагат десетки нови брандове, които залагат на природните и естествени съставки. Не искам да съм груба, но 99 % от тях, след няколкодневни мъки, съм изливала в мивката, защото миришат отвратително. Това отличава Nuxe – не са забравили колко важен е ароматът на продукта, за да може клиентът да усети лукса от използването му, не само чрез съставките, а и с всички възприятия. Разрових се и разбрах, че NUXE е фина комбинация между природа (Nature) и лукс (Luxe). През 1989 г. лабораторията става собственост на Ализа Жабес, която й дава нов старт. Изследователската дейност на NUXE комбинира най-доброто от растителните и етеричните масла, за да създаде дръзка и новаторска козметика, съчетана с капка въображение, намек за смелост и много оригиналност. Първото масло е създадено през 1991 година, когато Ализа Жабез е била бременна и е търсила възможност да произведе продукт, който може едновременно да е богат като съставки, магичен и лесен за използване, за да отговаря на бързото ѝ темпо на живот.На пазара има много разновидности от маслата – класическо, флорално, богата формула, със златисти частици, както и редица лимитирани серии. В момента използвам Nuxe Huile Riche, което е създадено специално за много суха кожа. Над 98% от съставките му са с растителен произход. Съдържа, също така, и витамин Е, който интензивно подхранва стресираната кожа и поддържа оптимални нива на хидратация. Може да се приложи директно върху тялото, да се добави към ваната или да се нанесе върху четката за коса за възстановяване на цъфтящите краища и придаване на неотразим блясък.


Да видим различните му приложения:

За лице – от бранда съветват да се нанася самостоятелно, в комбинация с хидратант или като вечерно масло за цяла нощ. Аз лично избягвам да го нанасям на лицето, тъй като залагам на различни масла, които редувам.


За коса – ако сложите голямо количество масло след баня е възможно косата ви да остане леко мазна. Аз лично предпочитам да загрея малко масло, да го нанеса, да обвия с кърпа и след това да отмия. А и ароматът на такава маска не може да се сравни с яйце, зехтин и други кулинарни продукти, които нанасяме, за да подхраним косата си.


За тяло – това е най-честата употреба от мен. Ако маслото се нанесе на влажна кожа, подхранва прекрасно и оставя един моделски вид на тялото ни 😊 Също така, може да замени и парфюма, защото ще ухаете прекрасно.Продуктът е закупен от мен. Ревюто не е платено.

Автор: Beauty by A.