Кога ползвам Panthenol спрей?

Актуализирано: Юни 24
Имам много приятен трик, когато усетя кожата си раздразнена и той се нарича Panthenol. Продуктът е под формата на пяна с високо съдържание на D-пантенол 6% и масло от жожоба 1%, които спомагат за третиране на възпалена кожа. Свикнали сме да купуваме този продукт, когато сме на плаж и сме изгоряли от слънцето, но той е подходящ и за ежедневната ни грижа.


Използвам го при обрив или раздразнение на лицето ми, след излагане на слънце, след лек домашен пилинг и дори просто така -за подхранване, след душ. Пяната се нанася много лесно, лека е, с моментално успокояващо действие, дава на кожата хидратация, прави я мека и еластична.

Когато я използвате на лицето, винаги впръсквайте в дланта си и така нанесете на лицето. Спокойно можете да завършите грижата с любимия си хидратант, който да нанесете след това. Тази пяна оставя много лек "лепнещ" ефект, но след крема, той изчезва.


Има твърдения, че пантенолът задържа влагата под повърхността на кожата. Това абсорбиране на влага създава ефект на „запълване" в областта, върху която е нанесен, като естествено изглажда кожата, заличава линиите около очите и устата и намалява дълбочината на бръчките. Ако се използва като част от ежедневната грижа, пантенолът може да окаже значителен ефект върху общия вид на вашата кожа. Продуктът има много ползи и за косата, а аз го тествах на принципа на обикновена пяна за коса. Косата не остана замърсена или мазна, напротив, след това много лесно се поддава на оформяне.Винаги се допитвайте до дерматолог.Продуктът е закупен от мен. Ревюто не е платено.

Автор: Beauty by A. / Follow me on Facebook: Beauty by Alexandrina

Прочетете още от мен: БЛОГ