You worth it, girls


Много съм претенциозна към beauty кутии, почти никоя не ме грабна толкова, че да продължа абонамента си. Ако четете блога ми от самото начало, знаете, че за мен е най-важно да поддържам кожата на лицето си и не наблягам толкова на декоративната козметика. В повечето кутии открих много цветни палитри от гримове и червила, които не използвам, а и не са моя цвят. В You Worth it ме грабнаха натуралните продукти, както и присъствието на Dihana cosmetics, които аз харесвам и използвам. Ако и вие искате да поглезите кожата си, а не само да я оцветите, препоръчвам кутията. Моето мото е, че няма как гримът да е отличен, ако грижата за кожата ни е за слаб 2. Ето и продуктите, които открих:


Категорично "ДА" за първия разкрит продукт от кутията - бленд от етерични масла на DoTERRA (див портокал, кокос, мента и ванилия). Шишенцето стимулира доброто настроение, увеличава притока на енергия и балансира емоциите. Нанася се върху пулсните точки с рол-он накрайник. Компактен е за дамската чанта при спешна нужда от стрес -моментите, когато си казвам "Дишай". Продуктът е на бранда за ръчна козметика Dihana.

В моя блог имам интервю с Ани от Dihana, припомням ви какво каза тя за ароматерапията:

"Ефектът на Ароматерапията в помощ на емоционалното ни състояние е добре проучена и доказана, а според мен в някои случаи даже единствената алтернатива, тъй като има редица състояния, за които класическата медицина няма решение, а ароматерапията - да. Тъй като няма страничните ефекти от медикаментите, не предизвиква сънливост, зависимост и има почти мигновенно действие. Това е така, защото етеричните молекули се свързват с център в мозъка, който е отговорен за спомените, емоциите, чувствата. Ще ви дам лесен пример, с който ще ме разберете – когато усетите познат парфюм, например на стар познат, на място, на което него го няма в момента, в съзнанието ви веднага изкачат ярки картини и спомени от този човек, емоциите, които ви е донесъл, мястото на което сте били и тн – химичните компоненти в етеричните масла проникват в кръвния поток за няколко секунди и се разпространяват бързо в целия организъм, само с няколко вдишвания на успокояващ нервната система аромат вие ще усетите благотворното му въздействие за секунди."


Вторият продукт, който открих в кутията е пролетното подхранващо масло на Икаров с иланг-иланг. То възвръща тонуса на кожата след зимата и я подготвя за слънцето. Аз използвам маслата като запечатващ продукт върху серума и крема, така лицето изглежда много подхранено и блестящо.


Харесвам розовите маслени коктейли на Икаров, радвам се, че в кутията открих техен продукт. Лично на мен, ароматът на хидратиращото им масло ми допада повече, но напоследък се убеждавам, че ароматите са последното нещо, което трябва да гледаме в козметиката за лице. Често, ефект наблюдавам при натуралните и непарфюмирани продукти.


Третият продукт в кутия на You worth it е лист - маска с млечен протеин от Facebeauty. Лист - маските винаги са добре дошли. Знаете моята любов към тях.


Преминавам към четвъртия продукт, който ме изненада много приятно, не бях запозната с бранда, не съм ползвала техни продукти, но след теста на крема имам добри впечатления. Кремът е на Biobaza, регенериращ, с Мимоза - действително е хидратиращ и овлажняващ.


MIMOSA TENUIFLORA е наричана още от маите „кожено дърво“ и се използва и за:

• Стягане, регенериране и възстановяване на увредените кожни тъкани • Ефикасно стягане порите • Anti-age терапия • Борба със свободните радикали, защото има антиоксидантен ефект • Действа против изпотяване • Предпазване от UV лъчите • Лечение на кожа податлива на акне


Може би този продукт, заедно с рол-он ароматерапията на Dihana, ще ползвам с най-голямо удоволствие от майската кутия. Имайте предвид, че всички продукти са пълноразмерни. Не харесвам промоционални опаковки и тестери, тъй като използвам нов продукт в продължение на седмица, за да разбера как ми действа. Така, че поне няколко еднократни тестера от един и същ продукт винаги са по-полезни.


Следващият продукт е отново на българския бранд Икаров - органично кокосово масло. Знаете ползите от кокосовото масло, аз го нанасям на тялото, а най-често го използвам за масаж на деколтето и шията. Зоната на деколтето се "изхабява" бързо, особено над 35 годишна възраст. На мен също ми се случва, да обгрижа лицето си вечер, но да забравя за тази част, затова искрено ви съветвам да си правите лек пилинг, да използвате като "втора употреба" някоя употребена на лицето лист-маска, за да подхраните и тази част и да направите приятен масаж с кокосово масло. Движенията са разстилащи - нагоре и настрани. Лятото идва и трябва да покажем красиво деколте :)Последният продукт от майската кутия на You Worth it е регенериращ балсам на mahika, който успокоява, подхранва и промотира регенеративните процеси. Освен ежедневните ползи за кожата на тялото е подходящ за третиране на най-различни кожни наранявания като охлузвания, драскотини, порязване, ухапване от насекоми. Така, че ще си го държа в чантата за спешни случаи.Надявам се да съм била полезна с описанието на кутията, а ако искате да поръчате новото издание за месец Юни, следете страницата на You Worthit.


С поздрав,

Beauty by A.